Mats Torstensson träning 28/2

Igår var det Mats träning och det gick super bra :D mamma var med och fotade en stund så här kommer några bilder
.





















Hej på er

Måste först säga grattis till Emma och Binkie, vilken tuff utklädnad ni hade! :D

Min helg har spenderats i Göteborg med två kompisar, vi har självklart varit på Göteborg Horse Show och shoppat fina saker och tittat på fina hästar!
Jag köpte ett svart swarovski pannband till Poppie, en KL jacka, en GPA tröja, en lila grep, Macig brush, yttligare en till jacka och en plånbok. Nöjd med mina köp och bild på allt kommer upp under kvällen förhoppningsvis.

Har haft lite problem med min dator som valde att sluta fungera i förra veckan, men har fått en MacBook från mammas jobb så nu kan jag blogga igen :D


Har inga bilder på den här datorn så fick bli en bild ni redan har sett men den är fin att kolla på iaf, eller hur?

Dubbel vinst!

Binkie o jag vann både hoppningen och utklädnaden på dagens maskeradhoppning! Inte illa alls ;)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3308768/images/2012/pic_191160930.jpg" class="image">

Mina dagar i bilder




Trevlig utgång med Malin och några till :D Började bra men slutade lite värre :P



Passat Kasper och Benji, trötta efter en lång dag



Ridit Poppie, här på bilden så skulle vi ut på kvällen och skritta.



Åkte hem till min bror som flyttat till egen lägenhet så det var lite fest och Erik visade sin ölmage :D



Dagen efter så gick vi upp tidigt och åkte till Aboda klint och åkte skidor! Himla härligt väder också.



Fy vad härligt att stå på ett par skidor igen! :D


Liten update från min sida, mer kommer idag. Nu vidare och släppa ut hästarna och fixa i stallet. Sen blir det att tvätta och packa allt inför Göteborg horse show :D

/s

Morgonens ridpass

I morse red Sara på Binkie. Det gick jättebra och sa att jag hade jobbat bra med henne. Hon ska också rida henne för sin tränare nästa fredag och lördag. Spännande! :) Hon gav mig också lite nya tips över saker jag behöver finslipa mera på. Jag lägger ut en litet klipp på lite galopparbete från idag. Även på en lycklig häst som kommer ut i hagen.
/Emma

.

Skriver om dagens hoppning i morgon. Måste sova nu. Har varit vaken i 35 timmar :(

Glömde bort att..

Skiva om gårdagens underbara ridpass. Efter mina besök hos naprapaten så har min sits förändrats mycket. Detta gör att jag kan inverka bättre på Binkie och det gick så bra igår. Satt utan stigbyglar hela passet och fick med henne i bogarna i alla gångarter även om galoppen är svårast. Jag hade lagt ut 4 travbommar på en av volterna och när jag var riktigt nöjd med framridningen och hade henne mellan hjälperna så red jag på dessa och hon gjorde det kanon! Mjuk och följsam och behövde driva fram henne och det läget kommer man till
När hon arbetar ordentligt. Annars springer hon gärna ifrån arbetet. Hon är ju en het häst men när hon verkligen arbetar med HELA kroppen så är hon inte så stark ännu och man får driva fram henne. Men gillar den känslan för då rider men verkligen fram till bettet. När jag var nöjd över bommarna i båda varven så gav jag mig. Då hade jag ändå ridit i ca 50min. Nöjd!
/E

Min helg

I helgen har jag haft fullt på med att jobba. När jag gick i skolan så hade jag min praktik i Martin Ståhlfors (hovslagare) stall och när jag slutade skolan så har det blivit att jag fortsatt jobba där vissa helger och när det behövs osv. När jag jobbar där så tar jag hand om all stallskötsel för 13 hästar mockar, fyller på vatten, fyller på höpåsar, rider, borstar hästarna m.m. Det är mycket roligt men tar också på krafterna, det är därför jag varit lite borta från bloggen i helgen för efter Martins stall så har jag åkt till mitt och sedan hem och sova typ :P

Poppie vilade i lördags, men jag red igår och det gick väldigt bra! Och idag ska jag och Alice i stallet till ridhuset och rida :)



Hörs senare!

19.40

Intar en god middag innan sista jobbnatten. Har lagat lax i ugn med räkor sen ris o broccoli (jag ÄLSKAR broccoli). Skriver om det fantastiska ridpasset ikväll :)

Söndag

Jag sitter fortfarande på mitt andra nattpass och för mig är det ju fortfarande lördag om man säger så. Binkie fick tömköras igår igen. Hon svarade inte helt till en början i böjningen i höger varv men löste sig sedan. I vänster varv blev det mycket galoppfattningar från skritt och halt. Hon skötte sig jättefint.

Beroende på när jag vaknar Senare idag så blir det antingen lite studshoppning med Malin eller så rider jag markarbete själv och i morgon är det hoppträning för Jane som gäller. Jag är taggad och hoppas att hästen är lika fin som i torsdags. Får se om någon kan filma lite.

Flytten som var tänkt idag eller i morgon blir framflyttad till typ nästa lördag, lite beroende på. Det är nog ändå kanske lite skönt då jag slipper stressa så mycket i veckan, den som ändå är fullsmockad. På lördag nästa vecka ska jag också rida Malins häst Alvara. Ett superfint hoppsto o Binkies bästa kompis, dem är så söta tillsammans. Det är dem två på bilden.
Nu är det bara en timma kvar tills jag slutar jobba o sen ska jag hem och sova. Skriver mer i kväll.
/E

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3308768/images/2012/pic_190103821.jpg" class="image">

Veckoplanering

Så här kommer Binkies och min planering se ut följande dagar:

Lördag: Tömkörning, tacokväll och nattpass

Söndag: Framridning ute och markarbete, nattpass

Måndag: Hoppträning? Naprapatbesök, flytta hästen?, Jobb 18-22

Tisdag: ev. vila för Binkie, besikta bilen, jobb 12-17 18-22

Onsdag: Jobb 12-17 18-22

Torsdag: Jobb 12-17 18-22

Fredag: Jobb 12-17

Lördag: Maskeradhoppning på klubben 90cm 1m, stalltjänst

Onsdag-fredag är inte bestämt ännu beroende på hur/om hon flyttar.

/E

02:44

Yesbox, klockan är mitt i natten och jag är vaken. Sitter nämligen på jobbet och slutar inte förren vid 7.30. Jobbade först på dagen i Tystberga där jag jobbar med hästar. Hade otroligt mysiga ridturer idag i solen. Hästarna var glada i det fina vädret och pulsade glatt på i snön. Sen när jag kom hem därifrån blev det till att laga mat och sen sova en sväng.

Binkie fick komma ut o skritta i snön med en supergullig tjej i stallet som hjälpte mig med henne idag. I morgon (idag) står tömkörning på schemat på kvällen när jag vaknat. Sen är det tacokväll med tävlingstjejerna i klubben. Det blir nog mysigt. Sen väntas det en natts jobb till eller lättare sagt två nätter. Jobbar både natten till söndag och till måndag.

På söndag eller i början på nästa vecka så ska Binkie flytta till ett annat stall på lite träning. Är det så att hon trivs bra där så kommer hon nog flytta dit permanent från första maj. Det är samma stall som Sara har sin häst och kan i och med det hjälpa mig mera med Binkie. Dem har ridhus som i princip alltid är ledigt och fina hagar och en ganska liten utebana men på sommaren kan man ju rida ut och sen är det ju bara att lasta hästen annars och köra till klubben där hon står nu, där finns en riktigt stor utebana. Jag hoppas att hon trivs bra där då hon är så rastlös o halvstressad i stallet där hon står nu och folk irriterar sig på henne o gapar när hon sparkar i väggen. Det försvinner nog troligen i ett lugnare stall med fler fodringar och andra människor. Hon har ju dessutom börjat att gnaga och krubbita på stolparna i hagen vilket suger. Jag hoppas att beteendet försvinner där. Det är många för och nackdelar med stallen men nu får hennes välmående och stress väga upp vid flytten. Mina träningsmöjligheter för hoppningen är helt enkelt att jag får köra till träning här efter om jag flyttar.

Tänkte också passa på att skriva lite om vad hon äter för foder och så. Jag räknar alltid ut hennes foderstat efter hö-analysen då jag lärde mig det i skolan och efter det inser man verkligen hur viktigt det är med uträknad foderstat. Hon äter två olika sorters hö. Men nu när jag skriver så lägger jag ihop dem:

Morgon: 2kg hö, 0.5kg krafft rider

Lunch: 3kg hö, 0.5kg krafft rider, 0.5kg lusern pellets

Sparknät(hönät som hängs in när hon sparkar för mycket i boxen, annars får hon det vid kvällsfodring + kvällshö) : 3kg hö

Kväll: 2kg hö, 0,5kg krafft rider, 0.75dl salt, 1dl e-vitamin.

/E

Sallymanns kattuppfödning

Jag och min mamma föder upp katter och har gjort sedan 1991. Vi började med Norskaskogskatter men för några år sedan så dog vår sista avelshane, han fick cancer i ögat som sedan spred sig. Så då började vi med Main coon katter istället. Så för tillfället så har jag två honor hemma hos mig och mamma har två hanar hemma hos sig och just nu har båda mina honor fått kattungar :D


Mina honor, Hollywood & Mercedes.


Mammas hanar, Elvis & Lexus


Unik, tillsalu                             Vincent, tillsalu                        Valentino, tillsalu

Venus är redan tingad.
Intresserade? gå in på www.sally.se

Rea hos oss på Cheval Ridsport

Nu gör vi plats för alla vår och sommar kollektioner :D
Så kom in i butiken eller gå in på hemsidan och fynda! www.chevalridsport.se

Bästa dagen på länge

Idag så har jag haft bästa dagen på länge. Det kan nog bl.a. Bero på att jag började dagen med ett sjukt bra ridpass. Det var hoppning som stod på
Schemat. Började men att rida fram i lång och låg form och böjde i sidorna. Kände redan i framridningen att både mitt naprapatbesök o binkies tömkörning gjort susen! Höger varv som brukar vara skitsvårt var lättare idag. Det blev en del språng på enkelt räcke på en volt. Där jag bara ville att hon skulle gå i jämt och format runt inner. Sen var det en linje med bock-8,5m-räcke-8,5m-bock. Hon blir så taggad så det är ju svårt att bibehålla takt o tempo på en rak linje men hon skötte sig kanon. Jag blev så glad över detta ridpass så hela dagen har flutit på hur bra som helst.

Hästarna på jobbet var också hur duktiga som helst. Efter jobbet åkte jag och bytte täcke på Binkie samt gett lite lucern. Sen ringde sara och bjöd över mig på middag. En trerätters såhär på torsdagen var inte helt fel! Mums!

Nu ska jag strax köra hem och sova. I morgon har jag dubbla jobbpass. Först 12-17 sen 22-7.30 så en annan tjej ska mocka och fixa maten åt Binkie. Så hon ska vila och bara gå i hagen i morgon. Så jag ska passa på att ta en liten sovmorgon till typ 10.30 om jag lyckas sova så länge.

/E

Träning för Linda Algotsson

Ikväll efter jobbet lastar jag in Poppie och åker hem till Linda Algotsson och tränar dressyr. Det går alltid väldigt bra när jag tränar för henne, hon vet precis hur jag ska rida Poppie på bästa sätt.

En tjej i stallet hänger med också, så ni får lite filmer här ikväll eller imorgon.
Håller just nu på att få upp Mats videon också.


Bjuder på en bild när jag och Poppie var och hopptränade för Linda för några månader sen :)

/Steffie

Dagens motion av Binkie

Det här skulle ha publicerats igår men min iphone va knäpp :)

Det blev att tömköra i dag igen. Hon svarade ännu bättre idag än igår så det kommer bli riktigt spännande att sitta upp på henne i morgon.

Dessutom Var jag hos naprapaten i måndags där han "började" räta ut mig, alltså ska jag dit fler gånger. Det sitter så fast så måste göra ett par återbesök. Jag kände skillnad igår när jag satt på en av Hästarna på jobbet. Jag kunde både sitta i lodrät sits och även behålla den när jag red lätt. Innan jag varit så sne att jag suttit mycket framåtlutad för att kunna inverka.

I morgon står det hoppning på schemat. Det ska bli roligt o se om det är någon skillnad när både jag o hästen kört "rehab" denna vecka :)

/E

Matsträning

Kom för ett tag sen hem från dagens hoppträning som gick super bra! :D  Det var banhoppning som stod på schemat, så vi började hoppa fram på några linjer sen satte vi ihop en bana på 9 hinder som innehöll en kombination, trippelbarr och lite brutna linjer. Hoppade en runda på 1meter och det gick kanon, sen höjde vi till 110-115 och det gick också super! Det var bara jag som klantade mig lite på trippelbarren :p Mats sa att till sommaren är vi nog redo för 120 klasserna! :D ska ut på några lokala och regionala 110 nu först bara. Imorgon kommer det upp några filmer också, så håll koll :) God natt på er! /s

Tömkörning

Idag tömkörde jag Binkie då hon svarar väldigt bra på det och arbetar mycket lättare och bättre. Vänster varv gick bra som vanligt sen höger varv var svårt som vanligt men gick ändå lättare mot slutet. Jag ska nog tömköra i morgon också och sen hoppa på torsdag. Jag filmade kort idag men får försöka lägga upp den när jag inte bloggar via iphone.

Slänger upp lite bilder från idag.

Måste också hylla hennes vintertäcke. Det är från bucas och säkert 5-6 år gammalt. Det håller fortfarande mot väta och har asbra passform och man kan även lägga det på svettiga hästar. Perfekt när jag rider o sen ska släppa ut henne direkt efter.

Foder

Tänkte skriva lite vad mina hästar äter för foder.

Poppie
Morgon:
0,2L Eggersmann Kräuter Müsli. Inget hösilage på morgonen då dom har fri tillgång på det i hagen.
Insläpp: 0,5L Eggersmann Kräuter Müsli, 0,5dl mineraler & 0,5kg höslilage
Kväll: 1,5L Eggersmann Kräuter Müsli, ett litet mått av MSM och Glukosamin & 2,5kg hösilage

Avanti
Morgon:
0,2L Eggersmann Kräuter Müsli. Inget hösilage på morgonen då dom har fri tillgång på det i hagen.
Insläpp: 0,2L Eggersmann Kräuter Müsli & 0,5kg hösilage
Kväll: 1L Eggersmann Kräuter Müsli, ett mått Magnesium, ett litet mått av MSM och Glukosamin & 1,5kg hösilage

Ture
Morgon:
0,2L Eggersmann Kräuter Müsli. Inget hösilage på morgonen då dom har fri tillgång på det i hagen.
Insläpp: 0,2L Eggersmann Kräuter Müsli & 0,5kg hösilage
Kväll: 0,8L Eggersmann Kräuter Müsli, 0,5dl mineraler, ett litet mått av Glukosamin & 1,5kg hösilage


Såhär står det om Kräuter Müslin på Eggersmanns hemsida www.eggersmann.se

Från örten ängen till krubban med EMH® - Eggersmann MicroHerbs för det speciella välbefinnandet.
EMH® är ett extrakt från mycket effektiva och verksamma örter jästa av mikroorganismer som redan visat sig uppnå mycket bra resultat inom hästnutrition. EMH® Herb Müesli är ett mycket bra komplement för hästar med en tendens till problem i luftvägarna, damm allergi, nervositet, eller som saknar aptit. Hästarna finner EMH® Herb Müesli mycket smakligt. Vi känner alla till den uppfriskande och vitaliserande effekten av örter, och den holistiska påverkan på hela kroppen. EMH® Herb Müesli kombinerar unikt naturliga, värdefulla, aromatiska örter med en lättsmält, havrefri müsli, och tillför därmed den helande kraften i naturen direkt i din hästs dagliga foder. Genom tillsats av EMH, är näringsvärdet i fodret tillgängligare och upptagligheten av fodret är optimerad. Genom att bidra till att säkerställa en balanserad tarmflora byggs grunden till en intakt och effektivt immunförsvar. EMH® Herb Müesli bidrar effektivt till det kontinuerliga välbefinnandet för din häst - på alla nivåer i arbetet.




Jag funderar på att byta foder på Poppie till den här Eggersmann High Energy

Smakligt, absolut lättsmält och välbalanserad i sammansättningen.
Det ideala fodret för hästar som arbetas intensivt och målmedvetet, även för hästar som lätt blir stressade. Höga halter av essentiella aminosyror ger god muskeluppbyggnad och ger en snabb återhämtning efter muskelbelastning. Utan havre, men med hydrotermiskt behandlat korn och majs av hög kvalitet ställer High Energy Müsli mycket lättsmält energi och viktiga aminosyror till förfogande åt din sporthäst. Vegetabiliska oljor bildar ytterligare en energireserv utan att belasta hästen med höga proteinvärden. Vitamin-, mineral- och spårelementtillskottet är speciellt anpassat till sporthästars höga näringsbehov. Ytterligare fodertillskott är överflödiga.








Här är info om Magnesiumet som jag ger Avanti, som är en otroligt stressad häst och svettas i mängder!

Brist på det viktiga mineralämnet magnesium kan visa sig i form av nervositet, dålig uthållighet och allmänt minskad prestationsförmåga.
Magnesium är mycket viktigt för ämnesomsättningen, vari det ingår i flera enzymreaktioner och påverkar funktionen i muskler och nerver. Vid svettning förlorar hästen bl a magnesium därför har hästar i hårt arbete har ett ökat behov. När detta behov inte tillgodoses av det normala fodret, uppstår en brist som kan täckas med Magnesium Mix. Detta kan bidra till en lugnare häst som är mer koncentrerad i energikrävande och stressfyllda situationer.





Vi har kört med Eggersmanns produkter ett bra tag nu på våra , det började med att mamma var återförsäljare åt dom 2006 och sen när vi startade butiken så var det en självklarhet att vi skulle sälja det här också för vi är super nöjda med deras produkter och utbud.
Är det någon av er läsare som också kör med Eggersmann eller har gjort? Berätta gärna lite isåfall vad ni tycker?

Tisdag morgon

 

Igår hade jag fullt upp med att möblera om i lägenheten. Åt även en smarrig lunch hos Sara. Så det blev ingen ridning för Binkie utan hon fick vila.

Just nu sitter jag i soffan med en kopp té och ska strax springa och byta om till stallkläderna. Jag ska först ut till Binkie och rida och fixa med henne innan det blir att börja jobba kl. 11 i Tystberga med hästarna. sen slutar jag kl 16 där och sen vidare för jobb i Gnesta mellan 17-22 :) Blir att skriva i kväll om dagens pass. Nu måste jag kila. Tjiiiing!
/E

Bilden är från ca 2 vintrar sen

 

Min vecka framöver

Måndag - Jobba, stallet, långpromenad med Poppie
Tisdag
- Jobba, stallet, Matsträning med Poppie
Onsdag - Gymmet, jobba, Kingsland kommer och visar vinter update kollektionen, stallet, rida Poppie
Torsdag - Gymmet, jobba, stallet, träning för Linda Algotsson med Poppie
Fredag - Tvätta, jobba, stallet, gymmet
Lördag - Jobba hos Martin och Alexandra, stallet, rida Poppie
Söndag - Jobba hos Martin och Alexandra, stallet, rida Poppie


Så här ser min vecka ut, mycket jobba och stall men det är roligt :)


Jag och min ponny Avanti <3

Hoppträning

Idag har jag haft stalltjänsten hela långa dagen, räknade just ut att jag var där i 11 timmar.

Sen blev det hoppträning för Malin. En bra lydnadsövning där det framstod klart att jag måste få ordning på den där dumma bogen. Man kan nästan få känslan av att hon har ont när hon står emot. Men vissa dagar går det ju att arbeta bort. Så i morgon ska jag tömköra då hon svarar väldigt bra på det. Brukar bli en riktigt positiv ridtur efter att hon tömkörts så det står på schemat i morgon.

Först ska jag till naprapaten o bli lite rakare. Sen blir det städning o möblering av lägenheten. Kan kanske ta lite bilder så ni får se hur jag bor.

Nä, tack o god natt! :)
/E

Tävling i Nybro

Idag har jag och Poppie tävlat hoppning, vi startade 1meter och 110. I 1meter klassen gick allt väldigt bra, poppie sög tag i alla hinder och vi fick ett bra flyt hela rundan men kunde nog gasat lite mer i omhoppningen. Men vi blev nollade och vår tid räckte till en sjunde plats och det var nio placerade.

Sen i 110 så startade jag bland dom sista och det var ca 32 startande, så jag satt och kollade ett tag på hur dom andra red osv. Vi nollade även grundhoppningen här också. Man hoppade grundhoppningen först sen fick man vänta tills alla hade hoppat så började omhoppningen. Det blev 20 stycken som kom till omhoppning och vi nollade den också och hamnade på plats tio och det var åtta placerade. Så jag är jätte nöjd över dagen, Poppie skötte sig exemplariskt och tyckte att det var himla roligt att få hoppa :D Och så måste jag tacka min duktiga hästskötare, Charlie som var med hela dagen och hjälpte mig <3

Det blev några bilder från framridningen med min kamera iaf. Sen var mammas sambo (han är fotograf precis som min mamma) där och fotograferade mig i första klassen så det kommer lite bilder när jag får dom :D


Dagens outfit - Poppie                                Dagens Outfit - Steffie
Träns: Dyon                                              Stövlar: Tretorn
Huva: JW                                                  Ridbyxor: JW
Förbygel: Gekås                                        Jacka: Kingslands jacka & Equiline jacka under
Schabrak: Equiline chrome                         Hjälm: Lamicell Transformer
Sadel: JW                                                 Vantar: Kingsland
Padd: Mattes                                             Sporrar: Stübben
Ländtäcke: Vet ej
Skydd: Eskadron
Boots: PC





God Morgon

Uppe med tuppen på min lediga dag. Vad gör jag uppe nu egentligen?
Kan ju passa på att berätta hur min helg ser ut.

Lördag: Sälja bokhylla, Köra snöskoter, Ta hand om Binkie och såklart rida, samt ringa några samtal.
Söndag: Stalljouren, Hoppträna Binkie
Måndag: Naprapaten, Rida Binkie, Möblera om i lägenheten.

Sen vill jag ju också hinna att bara ligga och slappa i soffan, man blir så sjukt trött av att jobba hela veckorna så det är jag värd att få göra!

Det kanske är lika bra att sätta igång med dagens uppgifter redan nu. Skriver mer sen i kväll!
/E

Binkie 10/2

Idag red jag ute i 25 min precis som igår. När det är så här kallt känns det viktigt med tillräckligt lång framskrittning. Jag började att rida på gramanen och fick precis den inverkan jag önskade. Hon var superfin i slutet av ridpasset! Det som är svårt med Binkie just nu är att hon inte alls vill arbeta ordentligt med vänster bog och detta tar låååång til att rida igenom men jag är nöjd med passet iaf. I morgon kommer troligen Sara och hjälper mig o förhoppningsvis rider nog hon också. Hon är riktigt duktig med Binkie!

På söndag väntar hoppträning för Malin Dahlgren. Jag rider för och med henne ganska ofta och jag gillar henne riktigt mycket. Får se om jag hittar någon som kan filma då.
Så länge lägger jag upp ett kort klipp från hopptävlingen sist i 105 klassen.

Poppie 10/2


Idag så gick jag upp tidigt och red Poppie innan jag började jobbet. Vi red på fältet och det gick super bra! Ville inte sluta rida, haha. Hon var hilma lyhörd och ville verkligen göra sitt bästa varje steg hon tog.
Prövade att rida på ett annat bett i dag ocskå. Det är bettet som jag brukar ha på Avanti egentligen men nu tror jag allt att dom får dela lite på det för Poppie gick också super på det :)



Här är en beskrivning på bettet.

Bett Stubben EZ Control 3 rings Gag

Ring-Ø: 65 x 125 mm
Tjocklek : 14 mm

Bettet är utvecklat av hoppryttare på elitnivå.

Ett bett som ligger mjukt och bekvämt i hästens mun. Endast när hästen bjuder motstånd mot handen ger den rigida funktionen verkan. Så fort hästen ger efter och accepterar bettets inverkan ligger det rörligt och mjukt mot tunga och underkäke igen. Många hästar börjar efter ett tag att korrigera sig själva.

Poppie 9/2

Igår åkte jag med Poppie till ridhuset, som ligger ca 15min ifrån stallet jag står i.
Allt gick jätte bra, hon var väldigt mjuk och fin i sidorna. Red med gramanen idag, samma som med Emmas Binkie så trivs Poppie väldigt bra med den. Red fram henne i en lugn och låg form för att sedan plocka upp henne i en lite högre form än vad jag brukar. Det har hon väldigt lätt för dock, det är väl en nackdel som Emma och jag har med våra hästar. Dom är byggda för att gå i den höga formen. För när showhästarna går framför vagn så ska dom gå i en väldigt hög form för att få fram sina höga knälyft, vilket gör att dom tappar ryggen och baken.

Idag lekte vi även lite med passagen, det var ett bra tag sen vi gjorde det så Poppie var lite frustrerad att hon inte hittade takten riktigt. Men vi fick till några fina sträckor i passage iaf :)

Passage





Galopp





Poppie blir arg för hon inte hittar takten i passagen xD





Mina hästar

Tänkte presentera mina två andra hästar.

Börjar med min första häst Ture. Han är en nordsvensk och är 18 år gamal. Han är alltså min första häst, jag fick honom på julaftonen 1999 då var jag bara 9 år och Ture var 6 år. När vi köpte honom så hade han inte gjort mycket, stått i en hage och blivit lite tömkörd. Ture är den snällaste häst man kan hitta! Man kan verkligen göra ALLT med honom.
I ridningen är han lite seg om man är i paddocken men så fort man kommer ut och rider ihop med lite fler hästar så taggar han till och det är roligt! Ture har både startat klubbhoppningar och klubbdressyr, dock inga höjder eller svåra pogram :P Han älskar att få uppmärksamhet, när man står utanför hans box och ingen klappar honom så slänger han med huvudet och fladdrar med läpparna så att man ska se honom, haha!






Sen har jag mitt D-ponny sto Avanti 173 som är 12 år. Hon har en lite speciell färg, hon är nämligen Sabinoskäck.
Avanti fick jag i noveber 2005. Hon är en otroligt pigg häst, det går knappt att förklara vilken energi den ponnyn har! Ska försöka filma någon gång jag rider så får ni se. Avanti och jag har startat ganska mycket hoppning, vi har hoppat några LB rundor och sen har hon även startat debutant fälttävlan med mig också och det tyckte hon var himla roligt. Då var dressyren inte hennes starka sida, då hon hade väldiga problem med att fatta vänster galopp ett tag. Avanti är också en otroligt snäll häst, hon skulle aldrig göra någon illa och hon går med på det mesta. Avanti och jag har tricktränat ganska mycket också, det tycker hon om! Hon kan puss, le, nästan helt buga, yoga (lyfta bakbenen och ta godis) och dricka ur flaska när man ber henne. Otroligt lätt lärd häst!
Nu är jag ju för gamal för att tävla henne, men jag kan inte sälja henne. Hon betyder alldeles för mycket för mig, så hon får stanna :)





Undrar ni nått om Ture och Avanti så är det bara att fråga :D

/Steffie

Nytt täcke

I Tisdags innan jag skulle i väg på hoppträningen så kommer mamma in i stallet och innan jag hinner se henne så ropar hon "Höger eller vänster?" och då säger jag "Höger" mamma säger "Där hade du tur" och så kommer hon in med ett Kingsland stalltäcke i höger hand som jag fick till Poppie :D Har alltid velat ha det täcket sen vi fick in det i butiken, så jag blev överlycklig! Det är så himla fint tycker jag.

Vad tycker ni? Passar hon i det?

Dagens ridpass

Idag passade jag på att rida på morgonen innan jobbet då ridhuset skulle vara upptaget hela kvällen. Jag började med en lång framskrittning ute, ca 25 min. Red henne i låg o lång form med mycket böjande och ställande. Hon var väldigt spänd i början men blev väldigt fin sen. I ridhuset gick det inte lika bra.. Stenhårt underlag och okoncentrerad häst men jag var iaf ganska nöjd när jag gav upp för att sen skynda mig till jobbet. På kvällen åkte jag ut efter jobbet och mockade o fixade foder samt passade på att mysa med henne.

I morgon planerar jag att rida fram henne på gramanen för att slippa dragkampen. Hon trivs väldigt bra med att vara "inspänd" och blir lugnare av att stadigt vara i form och när jag sen tar av gramanen så får jag ett väldigt bra resultat och kan fortsätta arbeta vidare. Jag slipper då också det spända och oroliga.
Vi hörs!
/E
Jag bjuder på den här bilden. Mickis Mört är fotoografen.

Stephanie & Silvanie

Här kommer en presentation av mig och min häst.

Jag heter Stephanie Eriksson och fyller 22år i Juni och bor i Kalmar. För lite mer än 1 år sedan så startade jag och min mamma upp en ridsportsbutik vid namn Cheval Ridsport, så här tillbringar jag mina dagar. Det är ett otroligt roligt jobb, få se fina häst saker och träffa mycket trevliga människor varje dag. Kolla gärna in på vår hemsida www.chevalridsport.se. När jag inte jobbar i butiken så är jag i stallet, tränar på gym och umgås med vänner.

Till mina hästar då, jag har för tillfället 3 stycken hästar. Jag tänkte att jag bara skriver lite om Silvanie idag så får ni ett inlägg lite senare med dom andra två också :) Silvanie heter mitt KWPN TP sto men kallas för Poppie eller Poppan, hon är 13 år. Hon är efter den kända kwpn tp hingsten Manno. Jag köpte Poppie för två & ett halvt år sedan, det var min mammas bästa kompis Anna som hade henne då. Anna hade henne i 3 år, red in henne och utbildade henne i dressyren. Så när jag köpte henne hade hon inte hoppat ett enda hinder :P Men det visade sig att hon tyckte hoppningen var otroligt roligt så det är de vi tävlar för tillfället. Men målet är väl att starta lite dressyr också så småningom. Jag tränar hoppning för Mats Torstensson, B-tränare och dressyren för Linda Algotsson, B-tränare, det är dom bästa tränarna som finns! Och sen givetvis för Poppies förra ägare Anna Ullenius som är helt otrolig att rida för. Ja det får väl räcka, är det något ni undrar så är det bara att fråga på :D



En bild på min otroligt vackra häst <3


/ Stephanie

Emma & Binkie

Tänkte skriva en presentation om mig och min häst Binkie.

Jag heter Emma och blir 21 i år. Jag kommer från lilla staden Trosa ca. 40min bilfärd söder om Huvudstaden. Jag har gått hästinriktat gymnasium o fick sista året stipendium för spår hästhållning. Jag har även tagit hästskötarexamen. Jag kan berätta mer om mina utbildningar en annan gång. Jag jobbar idag 50% med hästar och ca 40-50% som personlig assistent.

Min häst Binkie f. 2006 köpte jag när hon var 2 år. Jag hade sett en video på henne där hon sprang i hagen. Redan där hade jag bestämt. Henne ska jag ha! Några dagar senare begav jag och Carro oss ner till Helsingborg o såg henne i hagen och klappade på henne. Mer än så var det inte. En vecka senare var hon hemma i hagen i Trosa. Hon var nästan helt ohanterad så henne har jag arbetat med från början. Jag red sedan in henne som 2,5-3åring. Sen hoppade jag även in henne för världens bästa tränare Jane Johansson. Hon startade 90cm som fyraåring men under hösten var vi borta från all träning o tävling så mer blev det tyvärr inte. Nu i år är hon 6år och har för 2 veckor sen debuterat 105 o till sommaren blir det 110 som gäller. Dressyren har hon startat LB med min urduktiga kompis som hjälper mig ibland med henne.

Det som för Binkie o Silvanie tillsammans är att dem är av rasen KWPN TP. Alltså holländsk kör/showhäst. Dem är även släkt med varandra. Får ta o visa deras stamtavlor någon dag. Sen kan säkert Stephanie göra en bättre förklaring av vad KWPN TP innebär och har för mål osv med avel o tävling. Även fast vi använder våra hästar som ridhästar är dem båda toppstammade inom TP.

/E

Välkommen till min nya blogg!

.

RSS 2.0