Foder

Tänkte skriva lite vad mina hästar äter för foder.

Poppie
Morgon:
0,2L Eggersmann Kräuter Müsli. Inget hösilage på morgonen då dom har fri tillgång på det i hagen.
Insläpp: 0,5L Eggersmann Kräuter Müsli, 0,5dl mineraler & 0,5kg höslilage
Kväll: 1,5L Eggersmann Kräuter Müsli, ett litet mått av MSM och Glukosamin & 2,5kg hösilage

Avanti
Morgon:
0,2L Eggersmann Kräuter Müsli. Inget hösilage på morgonen då dom har fri tillgång på det i hagen.
Insläpp: 0,2L Eggersmann Kräuter Müsli & 0,5kg hösilage
Kväll: 1L Eggersmann Kräuter Müsli, ett mått Magnesium, ett litet mått av MSM och Glukosamin & 1,5kg hösilage

Ture
Morgon:
0,2L Eggersmann Kräuter Müsli. Inget hösilage på morgonen då dom har fri tillgång på det i hagen.
Insläpp: 0,2L Eggersmann Kräuter Müsli & 0,5kg hösilage
Kväll: 0,8L Eggersmann Kräuter Müsli, 0,5dl mineraler, ett litet mått av Glukosamin & 1,5kg hösilage


Såhär står det om Kräuter Müslin på Eggersmanns hemsida www.eggersmann.se

Från örten ängen till krubban med EMH® - Eggersmann MicroHerbs för det speciella välbefinnandet.
EMH® är ett extrakt från mycket effektiva och verksamma örter jästa av mikroorganismer som redan visat sig uppnå mycket bra resultat inom hästnutrition. EMH® Herb Müesli är ett mycket bra komplement för hästar med en tendens till problem i luftvägarna, damm allergi, nervositet, eller som saknar aptit. Hästarna finner EMH® Herb Müesli mycket smakligt. Vi känner alla till den uppfriskande och vitaliserande effekten av örter, och den holistiska påverkan på hela kroppen. EMH® Herb Müesli kombinerar unikt naturliga, värdefulla, aromatiska örter med en lättsmält, havrefri müsli, och tillför därmed den helande kraften i naturen direkt i din hästs dagliga foder. Genom tillsats av EMH, är näringsvärdet i fodret tillgängligare och upptagligheten av fodret är optimerad. Genom att bidra till att säkerställa en balanserad tarmflora byggs grunden till en intakt och effektivt immunförsvar. EMH® Herb Müesli bidrar effektivt till det kontinuerliga välbefinnandet för din häst - på alla nivåer i arbetet.




Jag funderar på att byta foder på Poppie till den här Eggersmann High Energy

Smakligt, absolut lättsmält och välbalanserad i sammansättningen.
Det ideala fodret för hästar som arbetas intensivt och målmedvetet, även för hästar som lätt blir stressade. Höga halter av essentiella aminosyror ger god muskeluppbyggnad och ger en snabb återhämtning efter muskelbelastning. Utan havre, men med hydrotermiskt behandlat korn och majs av hög kvalitet ställer High Energy Müsli mycket lättsmält energi och viktiga aminosyror till förfogande åt din sporthäst. Vegetabiliska oljor bildar ytterligare en energireserv utan att belasta hästen med höga proteinvärden. Vitamin-, mineral- och spårelementtillskottet är speciellt anpassat till sporthästars höga näringsbehov. Ytterligare fodertillskott är överflödiga.








Här är info om Magnesiumet som jag ger Avanti, som är en otroligt stressad häst och svettas i mängder!

Brist på det viktiga mineralämnet magnesium kan visa sig i form av nervositet, dålig uthållighet och allmänt minskad prestationsförmåga.
Magnesium är mycket viktigt för ämnesomsättningen, vari det ingår i flera enzymreaktioner och påverkar funktionen i muskler och nerver. Vid svettning förlorar hästen bl a magnesium därför har hästar i hårt arbete har ett ökat behov. När detta behov inte tillgodoses av det normala fodret, uppstår en brist som kan täckas med Magnesium Mix. Detta kan bidra till en lugnare häst som är mer koncentrerad i energikrävande och stressfyllda situationer.





Vi har kört med Eggersmanns produkter ett bra tag nu på våra , det började med att mamma var återförsäljare åt dom 2006 och sen när vi startade butiken så var det en självklarhet att vi skulle sälja det här också för vi är super nöjda med deras produkter och utbud.
Är det någon av er läsare som också kör med Eggersmann eller har gjort? Berätta gärna lite isåfall vad ni tycker?



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

.

RSS 2.0